Filmdagen met 65 premières onze kunstredactie

UTRECHT, 16 AUG. De Nederlandse Filmdagen, die van 18 tot en met 25 september in Utrecht worden gehouden, zullen rond de vijfenzestig premières presenteren van Nederlandse en gedeeltelijke Nederlandse filmprodukties.

Er zullen, afgezien van de openingsfilm De provincie (van Jan Bosdriesz) nog drie voor Nederland nieuwe avondvullende speelfilms te zien: Prospero's Books, van Peter Greenaway, De zondagsjongen van Pieter Verhoeff en Figaro Stories, alle drie geproduceerd door het Nederlandse Allarts. Figaro Stories is een drieluik van korte films van de in Nederland wonende Argentijn Alejandro Agresti, de Française Claire Denis en de Japanner Kaizo Hayashi, gemaakt voor Nissan, en in Nederland vermoedelijk slechts in Utrecht te zien. De Nederlandse Filmdagen worden besloten met de wereldpremière van de speelfilmlange documentaire Face Value van Johan van der Keuken.