Volmac stoot verlieslijdende dochter ICS af

ROTTERDAM, 15 AUG. Automatiseringsbedrijf Volmac stoot de verlieslijdende Utrechtse dochteronderneming Instituut voor Computer Software (ICS) af. Volmac sluit niet uit dat het systeemhuis voor IBM-systemen ICS surséance van betaling zal aanvragen. Dit heeft B. Brix, lid van de directie van de Volmac Software groep, medegedeeld.

Vanochtend zei directeur van ICS, J. van den Berg, nog mogelijkheden te zien voor een management buy-out, waardoor mogelijk de helft van de 250 arbeidsplaatsen behouden kan blijven.

Het bedrijf, dat eind 1989 werd overgenomen, heeft in het afgelopen jaar vier miljoen gulden verlies geleden. Dit jaar dreigt het verlies uit te komen op zes miljoen gulden.

Brix verwacht niet dat de in juni 1991 al naar beneden bijgestelde winstverwachting van Volmac opnieuw moet worden bijgesteld. Toen sprak Volmac de verwachting uit dat de nettowinst van 81 miljoen gulden in 1990 met 30 à 45 procent kon dalen.

Volgens Brix heeft Volmac een heel ander bedrijf gekocht dan was verwacht. “Na de overneming werd er een bedrijf aangetroffen met een andere marktpositie waarmee we niet erg gelukkig waren”.