Volksgezondheid op autoslopersterrein

HAARLEM, 15 AUG. Er bestaat geen direct gevaar voor de volksgezondheid op het verontreinigde bedrijventerrein De Liede in Haarlemmermeer, waar ruim vijftig autoslopers gevestigd zijn.

Dat betoogde de plaatsvervangend inspecteur voor volksgezondheid in Noord-Holland gisteren tijdens de voortzetting van een kort geding bij de rechtbank in Haarlem. Het geding is aangespannen door de autoslopers tegen de provincie Noord-Holland. Het bedrijfsterrein is al tien jaar verontreinigd met onder meer zware metalen, minerale oliën en soda. De autoslopers willen dat de provincie maatregelen neemt om het terrein met betonplaten af te dekken. Dat zou de provincie vier miljoen gulden kosten. De Haarlemse rechtbankpresident wilde meer informatie van de inspectie voor de volksgezondheid over de risico's voor de autoslopers. Volgens de inspecteur zijn deze gering bij de huidige concentraties zware metalen.