Verklaringen in incestzaak op losse schroeven

ARNHEM, 15 AUG. Een 32-jarige inwoner uit Dieren heeft gisteren voor de Arnhemse rechtbank gezegd dat hij tijdens de eerste dag van het proces in de Rhedense incestzaak, dinsdag, meineed heeft gepleegd.

Volgens de man stond hij onder zo'n zware druk dat hij dingen had toegegeven die niet waar zijn. De man die gisteren en dinsdag in Arnhem met de vader, de oma, een vriendin en drie ooms van vier Rhedense zusjes moest verschijnen vanwege jarenlang seksueel misbruik van de meisjes, gaf in eerste instantie toe dat hij wist dat de meisjes regelmatig het slachtoffer waren geweest van groepsverkrachting, waaraan hij zelf ook had meegedaan. Na herhaaldelijk vragen van rechtbankpresident mr. H. Collewijn zei de man gisteren dat die verklaring gelogen was. De beschuldigingen tegen twee ooms zijn nu ook op losse schroeven komen te staan, aangezien die grotendeels gebaseerd waren op de aangiftes van één van de slachtoffers en de getuigenissen van de verdachte.