Proef elektrische taxi blijkt succes

DEN HAAG, 15 AUG. De elektrische taxi zou op termijn kunnen bijdragen aan een schonere lucht in de binnenstad.

Dat blijkt uit de resultaten van een experiment met de elektrische taxi in Sneek, Delfzijl en Eindhoven. In april werd de elektrische taxi voor het eerst ingezet in Sneek als treintaxi. Zowel passagiers als chauffeurs oordeelden positief over de elektrische auto, aldus B. Janssen van de Taxicentrale in Sneek. Volgens hem is de elektrische auto met drie cent per kilometer zeker de helft goedkoper in het gebruik dan taxi's met een dieselmotor. Het prototype dat tot nu toe is gebruikt heeft een actieradius van slechts 70 tot 90 kilometer. Een nieuw taxibusje moet een actieradius van 150 kilometer krijgen. De aanschaf van een elektrische taxi kost vier maal zo veel als van een normale.