Goh: vervroegde verkiezingen in Singapore

SINGAPORE, 15 AUG. Premier Goh Chok Tong van Singapore heeft gisteren aangekondigd dat op 31 augustus vervroegde algemene verkiezingen zullen worden gehouden, twee jaar voor het aflopen van de uiterste datum.

Goh, die in november vorig jaar het roer overnam van oud-gediende Lee Kuan Yew zei dat “het tij van veranderingen” niet kan worden tegengehouden. “Ik moet tegemoetkomen aan de verwachtingen van een veeleisend electoraat. Hun maag is goed gevuld, evenals hun portemonnee. Het ligt voor de hand dat ze nu meer vrijheid van meningsuiting willen”, aldus Goh in een toespraak. De oppositie in Singapore, die bij de laatste verkiezingen in 1988 welgeteld één van 81 zetels kreeg, is tegen de vervroegde gang naar de stembus. Het organiseren van een campagne is op zo'n korte termijn onmogelijk, aldus oppositieleiders. (AP, Reuter)