Foto: ROTTERDAM - Aan de voet van de Euromast ...

Foto: ROTTERDAM - Aan de voet van de Euromast verrijst een Chinese pagode.

Het zeshoekige gebouw, waarvoor het materiaal uit China is gehaald, wordt neergezet door Chinese bouwvakkers. De pagode is een geschenk van de Chinese gemeenschap in Rotterdam ter gelegenheid van het 650-jarig bestaan van de stad, vorig jaar. Tien procent van de buitenlanders in Rotterdam is van Chinese afkomst. Aanvankelijk zou de pagode aan de Westersingel komen, maar in overleg met de dienst stadsontwikkeling is gekozen voor het Drooglever Fortuynplein. Het bouwwerk wordt op 28 augustus door burgemeester A. Peper in gebruik genomen, in aanwezigheid van de ambassadeur van de Volksrepubliek China en een delegatie uit Shanghai, zusterstad van Rotterdam. (Foto NRC Handelsblad- Vincent Mentzel)