COIC overweegt beurs te verlaten

De op de Nederlandse Antillen gevestigde hypotheekgroep Canada Overseas Investement Corporation (COIC) overweegt de mogelijkheid zich terug te trekken van de Amsterdamse effectenbeurs.

De onderwaardering van de op de beurs genoteerde cumulatief preferente aandelen ("cumprefs') zou voor het bedrijf te groot zijn geworden. De cumprefs hebben een intrisieke waarde van 32 Canadese dollar. De huidige beurskoers schommelt rondom de 23 dollar.

De Canadese investeerders, die zich verenigd hebben in de op de Britse Virgin eilanden gevestigde Canada Overseas Investment Group, zijn ontevreden over de hoogte van de koersen. Op de Amsterdamse effectenbeurs zijn cumprefs en units COIC (obligaties met cumprefs) genoteerd. De investeerders - met als belangrijkste groep de Canadese familie Holland - zoeken naar mogelijkheden om de onderwaardering op te heffen. Daarbij speelt de groep met de gedachte om zich terug te trekken van Beursplein 5. Maar ook alternatieven worden overwogen.

Niet bekend