Breukink somber

Erik Breukink leed gisteren in de Profronde van Nederland een van zijn weinige harde nederlagen op zijn specialiteit.

In de tijdrit over 43 kilometer werd hij ingelopen door de latere winnaar Frans Maassen, die hij uiteindelijk twee minuten en zes seconden moest toegeven. Zijn twijfels over de wereldtitelstrijd op weg in Stuttgart, op 25 augustus, zijn gegroeid. De kopman van Jan Gisbers voelt nog altijd de gevolgen van de ziekte in de Tour de France. “Ik herstel nauwelijks van mijn inspanningen. In Burgos was ik de beste van het team, maar bungelde aan de staart van het peloton. Ik verwacht weinig van het wereldkampioenschap. Al kan dat natuurlijk binnen een week weer veranderen”, aldus de teleurgestelde renner. Breukink kreeg dinsdag van bondscoach Gerrie Knetemann defintief de toezegging voor een start in Stuttgart.