Amerikaan bekent zestig moorden in veertien jaar

BILOXI, 15 AUG. Een Amerikaanse man die heeft bekend een tienjarig meisje te hebben ontvoerd, verkracht en vermoord, heeft gisteren gezegd dat hij sinds 1977 nog zestig andere mensen in de Verenigde Staten heeft vermoord. De 34-jarige Donald Leroy Evans heeft zelf om de doodstraf voor zijn daden gevraagd.

Als Evans de waarheid spreekt, is hij de "grootste' seriemoordenaar in de geschiedenis van de Verenigde Staten. Vorige maand werd het land opgeschud door de bekentenis van een seriemoordenaar in Milwaukee die sinds 1978 zeventien mensen bleek te hebben vermoord. De politie onderzoekt nog de zaak van een verpleger die ervan wordt verdacht in ziekenhuizen in Atlanta en Birmingham achttien patiënten te hebben omgebracht.

Evans, die eerder wegens verkrachting tot gevangenisstraf is veroordeeld en dit voorjaar vrijkwam, zei dat hij zijn moorden heeft gepleegd in zeventien staten van de VS. De meeste slachtofers waren vrouwen, die Evans naar eigen zeggen meestal eerst seksueel misbruikte voordat hij ze vermoordde.

Evans zegt dat het moorden is begonnen nadat hij in 1977 afzwaaide bij de mariniers. Zijn advocaat heeft bekend gemaakt dat inmiddels twee van Evans' moorden in Florida door de autoriteiten zijn bevestigd. Evans verstrekte over deze twee zaken informatie “waarover alleen de moordenaar kon beschikken”.

Evans is op 5 augustus gearresteerd. Afgelopen weekeinde heeft hij de politie gebracht naar de plaats in een bos in Mississippi waar hij het lichaam van zijn tienjarige slachtoffer had begraven. (Reuter, AP)