AARDBEIENIJS

Voor circa 1 liter: 1,5 dl melk 1,5 dl slagroom 3 grote eierdooiers 175 g kristalsuiker circa 750 g aardbeien, kroontjes verwijderd, in plakken gesneden 2 eetl. vers citroensap

Giet de melk en de slagroom in een steelpan en breng het mengsel op een laag vuur tegen de kook aan. Doe de eierdooiers en de suiker in een blender en draai tot een dik en lichtkleurig mengsel. Giet met nog draaiende blender de warme melk en slagroom bij het ei-suikermengsel. Giet het geheel over in de steelpan en zet die op een matig vuur. Laat alles onder af en toe roeren dik worden (¢4 83ß8 C op een suikerthermometer). Doe het mengsel over in een kom en dek die losjes af met aluminiumfolie. Laat alles volledig afkoelen, waarbij u af en toe omroert.

Pureer de aardbeien met het citroensap in de blender. Klop de aardbeienpuree stevig door de afgekoelde custard. Dek de kom af met folie en zet hem 2 uur in het vriesvak. Neem de kom uit de vriezer en klop het ijs krachtig om. Dek de kom weer af en zet hem minstens 8 uur of één nacht in het vriesvak.