Paus komt voor vijfde bezoek in Polen aan

WARSCHAU, 14 AUG. Paus Johannes Paulus II is gisteren voor een nieuw bezoek aan Polen in Kraków aangekomen.

Het is zijn tweede bezoek aan zijn vaderland dit jaar en zijn vijfde sinds hij paus werd.

De paus bezoekt tot vrijdag vooral het zuiden van Polen, de streek waar hij tijdens zijn laatste reis in juni niet is geweest en de streek waar hij zelf vandaan komt. Een van de steden die hij aandoet is zijn geboortestad Wadowice. Na zijn aankomst in Kraków bracht de paus gisteren een emotioneel bezoek aan het graf van zijn ouders en zijn broer in de voormalige Poolse hoofdstad. Daarna wijdde hij een nieuwe vleugel van het Pools-Amerikaanse Kinderziekenhuis in. Ter gelegenheid van de opening van de vleugel stuurde gisteren president Bush de paus een telegram waarin hij het ziekenhuis omschreef als “een opmerkelijke prestatie van de twee landen en volkeren”.

De aankomst van de paus in het slot Wawel, de vroegere residentie van de Poolse koningen, werd voorafgegaan door een langdurig defilé van bisschoppen en priesters en stedelijke hoogwaardigheidsbekleders in oude hofkledij. De plechtigheid werd bijgewoond door meer dan honderdduizend belangstellenden. (Reuter)