Nederlandse show over Cotton Club in '92 in Londen

AMSTERDAM, 14 AUG. De in Nederland geconcipieerde musical A night at the Cotton Club wordt vanaf januari gespeeld in het Aldwych-theater in Londen. Het is voor het eerst dat in de Londense theaterwijk een Nederlandse musical-produktie in première gaat. De show blijft er, zoals gebruikelijk, op het repertoire zolang er publiek komt.

A night at the Cotton Club, die in Nederland twee seizoenen op tournee was, is een combinatie van bestaande Amerikaanse zangnummers en een nieuw (Engelstalig) script, in opdracht van het Amsterdamse impresariaat Stardust geschreven door Douglas Barron. Ook in Duitsland en Engeland werden intussen tournees gemaakt. In de Londense produktie wordt de hoofdrol, net als hier, gespeeld door de Engelse zangeres Madeline Bell.