Firma moet vervuild zand terugnemen

ZWOLLE, 14 AUG. BFI Vastgoed uit Renkum en zusteronderneming IBA Milieu uit Zwolle moeten op eigen kosten binnen zeven dagen beginnen met de afvoer van 2.800 ton chemisch verontreinigd zeefzand.

Dit heeft fungerend rechtbankpresident mr. D.J. van Dijk van de rechtbank in Zwolle gisteren in kort geding bepaald. Het zand is door de twee bedrijven aan het verwerkingsbedrijf Recycling Kampen verkocht als sloopafval. Eigenaar H. Meijer van dit bedrijf spande het kort geding aan, nadat begin juli bleek dat de partij sterk verontreinigd was en zijn bedrijf door de officier van justitie werd stilgelegd. De afvoer van het zeefzand moet (na aanvang) binnen veertien dagen klaar zijn; dit op straffe van een dwangsom van 100.000 gulden per dag met een maximum van een miljoen gulden.