Dresden wint in Bundesliga van koploper

ROTTERDAM, 14 AUG. Dynamo Dresden heeft in de Bundesliga zijn eerste doelpunten gemaakt en zijn eerste overwinning behaald. De ploeg uit de voormalige DDR versloeg gisteren uitgerekend de koploper, Eintracht Frankfurt, met 2-1.

Frankfurt kwam wel op voorsprong dank zij international Möller. Daarna speelde Gütschow de hoofdrol. De aanvaller van Dresden maakte eerst gelijk en tekende vervolgens voor de winnende treffer. De beslissing viel in de periode dat Dresden met een man minder speelde. Een kwartier na rust kreeg libero Wagenhaus van de thuisclub de rode kaart. Hij had de doorgebroken Bein onderuit gehaald.

Debutant MSV Duisburg bleef ook in de derde wedstrijd ongeslagen. Na het gelijke spel (0-0) op eigen veld tegen Wattenscheid was zelfs sprake van enige teleurstelling. MSV, vorig seizoen nog halve finalist in de bekerstrijd, had de betere kansen.

VfL Bochum heeft nog geen overwinning behaald. Na twee gelijke spelen verloor de ploeg met onder anderen de Nederlander Reekers van HSV, 2-3. Bij rust had Bochum nog een voorsprong van 2-0. De Pool Furtok maakte vijf minuten voor tijd het beslissende doelpunt voor de Hamburgers, die de eerste plaats in de algemene rangschikking overnamen van Hansa Rostock, de enige ploeg zonder puntverlies.

Karlsruher SC versloeg op eigen veld Mönchengladbach, 2-0. Het was de eerste zege dit seizoen voor de thuisclub. Mönchengladbach probeerde vergeefs zijn eerste doelpunt van deze competitie te maken.

Rot-Weiss Erfurt blijft in de tweede Bundesliga wachten op de eerste overwinning van het seizoen. De tegenstander van FC Groningen in de eerste ronde van de strijd om de UEFA-beker verloor gisteren op eigen veld met 5-0 van Mainz, dat aansluiting behoudt met de topclubs uit de afdeling. Bij rust was het verschil nog beperkt, 0-1. Aanvaller Klopp was uitblinker met vier treffers.

In de Schotse competitie zijn gisteren op een niet eens volledige competitiedag zes spelers uit het veld gestuurd. Daarnaast viel Rob Maaskant, de van Go Ahead Eagles overgekomen speler van Motherwell, op door tegen kampioen Glasgow Rangers in het eigen doel te schieten. Rangers won met 2-0.

Vier dagen voor het begin van de voetbalcompetitie in Engeland heeft Don Howe ontslag genomen als hoofdtrainer van Wimbledon. Hij kwam tot dit besluit om een einde te maken aan het gerucht uit te zijn op de baan van algeheel manager Ray Harford. (SID-RTR)