RUSTIEKE SPAGHETTI

Zoveel smaken, zoveel olijfolies. Gebruik voor dit recept een koudgeperste Italiaanse olijfolie die vol van kleur is.

Liefhebbers mogen wat meer dan 4 eetlepels gebruiken.

Voor 4 tot 6 personen:

4 eetl. koudgeperste Italiaanse olijfolie 2 groene paprika's, zaad en zaadlijsten verwijderd, julienne gesneden 2 gele paprika's, idem. 2 rode paprika's, idem. 4 tot 5 tenen knoflook, gepeld en fijngehakt 1 eetl. kappertjes, grof gehakt 20 Calamata olijven (de grote paarse), ontpit en in vieren gesneden 3 hele ansjovissen uit de pekel (of 6 filets in olie), gefileerd en fijngehakt zout en versgemalen peper 500 g kwaliteits spaghetti gehakte snijpeterselie, ter garnering versgeraspte Pecorino Romano

Verhit de olijfolie in een ruime koekepan op een matig vuur en fruit er de paprika's in circa 10 tot 15 minuten halfgaar in. Roer er de knoflook, kappertjes, olijven en ansjovis door en laat alles nog circa 20 minuten fruiten of tot de paprika's gaar zijn en hun randen goudbruin worden.

Breng intussen een ruime pan gezouten water met een scheutje olie aan de kook. Doe er, wanneer het water flink kookt, de pasta in en kook die beetgaar. Laat de pasta in een vergiet uitlekken en meng hem daarna met de saus. Garneer met de peterselie en geef er aan tafel de Pecorino Romano bij.