Oppositie Zaïre mijdt de Nationale Conferentie

KINSHASA, 13 AUG. De Heilige Unie, waarin de belangrijkste oppositiepartijen van Zare zich hebben gebundeld, heeft gisteren niet deelgenomen aan de voltallige zitting van de Nationale Conferentie, die een nieuw politiek stelsel voor het land moet uitwerken. De oppositie heeft gevraagd met spoed een bijeenkomst te beleggen waaraan drie partijen zouden moeten deelnemen: de regering, de oppositie en afgevaardigden uit de burgermaatschappij. Tijdens dit overleg zouden de problemen opgelost moeten worden van de representativiteit op de Nationale Conferentie.

De leiders van de Heilige Unie, die met name bestaat uit de Democratische en sociaal-christelijke partij (PDSC), de Unie van federalisten en onafhankelijke republikeinen (UFERI) en de Unie voor de democratie en de sociale vooruitgang (UDPS), namen het besluit kort voor de opening van de plenaire zitting van de Nationale Conferentie. (AFP)