Opnieuw grote aankoop Sara Lee

De Amerikaanse producent van levensmiddelen en consumentenprodukten Sara Lee Corporation, in Nederland eigenaar van Sara Lee-DE (vroeger Douwe Egberts), heeft opnieuw een grote aankoop gedaan.

De Britse fabrikant van kousen en panty's Pretty Polly wordt voor 117,5 miljoen pond (388 miljoen gulden) overgenomen van het industriële conglomeraat BTR. Vorige week werd in de Verenigde Staten de fabrikant van damesondergoed Playtex opgekocht voor 171,5 miljoen dollar (330 miljoen gulden).

Pretty Polly behoort op de Britse markt voor kousen en panty's tot de toonaangevende bedrijven. De onderneming heeft fabrieken in Nottingham en Killarney (Ierland) met in totaal 1.900 werknemers. Vorig jaar werd een winst voor belasting geboekt van 10,4 miljoen pond (34,3 miljoen gulden).

Sara Lee heeft in de VS al jaren een sterke positie op de markt voor kousen en panty's.