Man springt van balkon in Bijenkorf

AMSTERDAM, 13 AUG. Bij een sprong van een 69-jarige man zaterdagmiddag van de vierde verdieping van het warenhuis de Bijenkorf in Amsterdam is een 43-jarige vrouw uit Raalte zwaar gewond geraakt. De man, een dakloze zwerver, is zondag aan zijn verwondingen overleden. Dit heeft de Amsterdamse politie vanmorgen bevestigd.

De man sprong vlak voor sluitingstijd vanaf de boekenafdeling op de vierde verdieping naar beneden en kwam tien meter lager tussen de damesmode op de eerste verdieping bovenop de winkelende vrouw terecht. Op de afdeling ontstond consternatie. Volgens een woordvoerder van de politie ging het om een zelfmoordpoging.

Direct na het voorval sloot de directie het warenhuis. De gewonde vrouw werd overgebracht naar het VU-ziekenhuis waar artsen een dwarslaesie, een ernstigebeschadiging aan het centrale zenuwstelsel, constateerden. Zij zal vanaf haar schouders verlamd blijven.

De directie van het warenhuis toont zich geschokt over de gebeurtenis. “Onze aandacht gaat volledig uit naar de vrouw en haar familie,” aldus een woordvoerder.

Het is niet eerder voorgekomen dat iemand in de Bijenkorf over de balustrade is geklommen en naar beneden is gesprongen. De directie ziet geen aanleiding de balkons te veranderen. De zwerver had zich voordat hij naar beneden sprong niet opvallend gedragen. “Er loopt hier bovendien van alles rond,” aldus de woordvoerder.

Het voorval zal besproken worden in de beveiligingscommissie van de Raad voor het Filiaal- en Grootwinkelbedrijf.