Advocaat Antillen stopt hongerstaking

WILLEMSTAD, 13 AUG. Advocaat M. Bijkerk heeft dit weekeinde op Curaçao zijn hongerstaking beëindigd.

Hij zei zijn doel bereikt te hebben. Bijkerk voerde actie om de regering van de Nederlandse Antillen te bewegen een onderzoek in te stellen naar onrechtmatig politieoptreden. Na een gesprek met premier Liberia en een door hemzelf aangezochte bemiddelingscommissie was Bijkerk ervan overtuigd dat de kans op zo'n onderzoek groot genoeg is. Zijn oorspronkelijke eis, twee buitenlandse commissieleden toe te voegen aan de al bestaande Antilliaanse onderzoekscommissie, heeft hij laten vallen. Hij heeft zichzelf nu als commissielid beschikbaar gesteld. Het Antilliaanse parlement had vrijdag al besloten dat het Nederlandse Wetenschappelijk Onderzoeks- en Documentatiecentrum (WODC) van het ministerie van justitie bij het onderzoek te betrekken.