UIENBLOEMEN

Een eenvoudig, goedkoop en smakelijk gerecht, dat er aantrekkelijk uitziet en nog makkelijk te maken is bovendien.

Voor 4 personen: 8 middelgrote uien 1 doosje cherrytomaatjes 300 gram gekookte mosselen zonder schelp takjes tijm 1,5 glas droge witte wijn 1 teen knoflook boter zout, versgemalen peper

Pel de uien en snijd ze, als bij een taart, met een scherp mes in punten, maar snijd niet helemaal door tot op de bodem.

De uien lijken nu op bloemen.

Bak de uien in boter tot ze zacht en lichtbruin van kleur zijn. Kontroleer bij de gekookte mosselen of alle baarden verwijderd zijn. Zet de uien in een vuurvaste schaal, die verder wordt opgevuld met de mosselen en de kleine ontvelde tomaatjes. Leg hier en daar een takje tijm. Giet er een beetje droge witte wijn bij. Dek de schaal af met een deksel of aluminiumfolie. Laat de uienbloemen ongeveer 25 minuten in een voorverwarmde oven van 190ß8 C stoven. Strooi er naar smaak zout en peper over.