GM verwacht nog moeilijke jaren

Het Amerikaanse automobielconcern General Motors zal op de Noordamerikaanse markt zeker nog twee of drie jaar verliezen lijden, heeft vice-president J.T. Battenberg die belast is met de leiding van de Buick-Oldsmobile-Cadillac-divisie, de kern van de GM-activiteiten in de Verenigde Staten, verklaard.

De verliezen in de Amerikaanse autofabrieken van GM zullen volgens hem grotendeels kunnen worden gecompenseerd door de resultaten van buitenlandse dochterbedrijven, zoals Opel in Duitsland. General Motors rapporteerde in het tweede kwartaal van dit jaar een verlies van 784,5 miljoen dollar tegen een winst van 900 miljoen dollar in dezelfde periode van 1990. De activiteiten in Noord Amerika (VS en Canada) leverden vorig jaar, inclusief 2,1 miljard dollar aan voorzieningen voor fabriekssluitingen, een verlies op van 4 miljard dollar.