Foto: HOORNAAR - Onder zeer grote belangstelling ...

Foto: HOORNAAR - Onder zeer grote belangstelling hebben vanochtend in het gemeentehuis van Hoornaar (gemeente Giessenlanden) Gerard Kuipers en Frans Stello elkaar hun jawoord gegeven en zich laten inschrijven in het partnerregister van deze gemeente.

Behalve een schare vrienden togen ook veel inwoners uit Hoornaar naar het gemeentehuis om getuige te zijn van de plechtigheid. Er waren ook protesten tegen dit homohuwelijk. Het tweetal, dat al twintig jaar samenwoont, heeft in het verleden verschillende gemeenten aangeschreven met het verzoek daar te mogen trouwen. Twee jaar geleden introduceerde de stichting Vrienden van de Gay Krant het plan voor een partnerregister. Behalve in Giessenlanden bevindt zich zo'n register in Deventer, Rheden, Gorkum, Zoetermeer en Waspik. Onlangs lieten al twee vrouwen zich inschrijven in een dergelijk register in Deventer. In het najaar wordt een partnerregister geopend in Groningen en Leeuwarden. (Foto NRC Handelsblad- Vincent Mentzel)