Derde zege Forget

Guy Forget heeft in Cincinatti zijn derde tennistoernooi van het jaar gewonnen.

De als zesde geplaatste Fransman versloeg in de finale de nummer zeven van de lijst, de Amerikaan Pete Sampras. De setstanden waren 2-6 7-6 6-4. Sampras, over twee weken titelverdediger bij de US Open op Flushing Meadow, kwam heel dichtbij de overwinning. Hij verspeelde de tiebreak in de tweede set echter met 4-7. De 26-jarige Forget won eerder dit jaar in Sydney en in Brussel. Ondanks het feit dat Boris Becker in de halve finale werd uitgeschakeld toonde hij zich tevreden over zijn vorm. “Ik dacht dat ik er slechter aan toe zou zijn na een afwezigheid van vier weken”.

Karel Novacek was in Praag voor de derde keer dit jaar in de finale van een ATP-tennistoernooi sterker dan de Zweed Magnus Gustafsson. De Tsjechoslowaak won voor eigen publiek met 7-6 6-2 en ontving als hoofdprijs 85.000 gulden.

In Toronto bracht de Amerikaanse tiener Jennifer Capriati het met een miljoen gulden gedoteerde vrouwentoernooi op haar naam. Ze won de eindstrijd zoals ze wilde van de jongste der Maleeva's, Katerina: 6-2 6-2. Het is de tweede achtereenvolgende winst voor Capriati, die een week eerder de Joegoslavische Monica Seles in Carlsbad bedwong. Seles verloor daardoor de eerste plaats op de wereldranglijst aan de Duitse Steffi Graf. De halve finales van Toronto stonden in het teken van de blessures. De Argentijnse Gabriela Sabatini gaf tegen Capriati op wegens een pijnlijke voet.