Zilver en jeugdrecord voor Huybrechtse op 100 horden

THESSALONIKI, 10 AUG. Petra Huybrechtse heeft gisteren op de tweede dag van de Europese kampioenschappen atletiek voor de jeugd in Thessaloniki het zilver veroverd op de 100 meter horden. De 19-jarige atlete uit Purmerend eindigde in een nieuw Nederlands jeugdrecord van 13,44 seconden als tweede achter Karin Maddox (Eng). De Engelse, vorig jaar tweede bij de strijd om de wereldtitels jeugd in Plovdiv, noteerde 13,39 seconden. Het brons ging naar een andere Britse, Samantha Baker, in 13,61 seconden.

Huybrechtse, die haar serie (13,79) en de halve finales (13,56) had gewonnen, was over de twee starts in die races niet tevreden. “In de finale ging het echter perfect. Het enige waaraan ik dacht was rammen voor een medaille. Dat is gelukt,” aldus de pupil van Gerard Lenting. Petra Huybrechtse was ook houdster van het oude jeugdrecord, dat zij op 14 juni in Kerkrade op 13,48 seconden had gebracht.

Ester Goossens plaatste zich overtuigend voor de finale van de 400 meter meisjes. De atlete van Clytoneus werd in de tweede serie tweede in 53,96 seconden. Het was de tweede beste tijd uit de series. Een plaats in de halve finales 800 meter bereikte Marco Koens. Hij werd in zijn serie tweede in 1.53,39. Voor Rino Curiel eindigde het toernooi in Thessaloniki in de serie van de 110 meter horden. Curiel toucheerde twee horden, raakte uit balans en kwam niet verder dan 15,54 seconden.