Rotterdam-toernooi bijna uit de kosten

ROTTERDAM, 10 AUG. Het Rotterdam-toernooi zal vrijwel zeker niet met een verlies worden afgesloten. Over twee dagen heeft de organisatie 25.000 toeschouwers nodig om quitte te spelen. Gisteravond keken in de Kuip al zo'n 17.500 mensen toe.

Door het meespelen van Galatasaray waren veel Turkse fans naar Rotterdam gekomen. Zij vierden uitbundig feest nadat hun ploeg met 2-1 van thuisclub Feyenoord had gewonnen. Het winnende doelpunt werd in de 67ste minuut door invaller Mustafa Yücedag, ex-speler van Ajax en PEC Zwolle, gescoord. Bij Galatasaray deed de van Volendam overgekomen Frank Berghuis mee. De Turkse club heeft ook nog steeds interesse in het aantrekken van doelman Joop Hiele van SVV Dordrecht'90. Dit weekeinde valt de beslissing.

In de eerste wedstrijd van het Rotterdam-toernooi won het Belgische KV Mechelen met 3-2 van Dinamo Boekarest. Nieuweling Bartholomeeussen, gekocht van Germinal Ekeren, zorgde met een benutte vrije trap voor de winnende treffer. Bij het door George Leekens getrainde Mechelen stonden de Nederlanders René Eijkelkamp en Adri Bogers in de startopstelling. Morgen speelt Galatasaray tegen Dinamo en thuisclub Feyenoord in de tweede wedstrijd tegen Mechelen.