Rentalent en Mondibel vertonen waardestijging

De intrinsieke waarde van het onder directie van F. van Lanschot Beheer, een onderdeel van F. van Lanschot Bankiers, staande beleggingsfonds Rentalent, is in de afgelopen zes maanden met ruim vier procent gestegen van 135,78 gulden naar 141,34 gulden.

Mondibel, dat vorig jaar zijn naam wijzigde van Austrabel in Mondibel, is een beursgenoteerd obligatiefonds dat Nederland en Duitsland bewust mijdt en ook door van Lanschot wordt beheerd. In de eerste helft van dit jaar liet Mondibel een 7,8 procent stijging van de intrinsieke waarde zien van 66,89 gulden naar 72,14 gulden.

Beide beleggingsfondsen keren geen dividend uit en voegen de inkomsten aan de reserves toe na betaling van vennootschapsbelasting, waarna de door ingehouden inkomsten veroorzaakte waardestijging belastingvrij is voor aandeelhouders.