Europa Cups honkbal voor clubs in 1992 in Nederland

NETTUNO, 10 AUG. - De Europese honkbalbekertoernooien voor clubteams zullen in 1992 in Nederland worden gehouden. Dat heeft de CEBA (Europese federatie) gisteren tijdens het congres in Nettuno bepaald. Het is de eerste keer dat de twee bekertoernooien aan hetzelfde land worden toegewezen. Dit jaar werd Haarlem Nicols tweede in het toernooi der landskampioenen (Parijs) en Neptunus tweede in het bekerwinnaarstoernooi Skelleftea, Zweden). Cupwinnaars werden respectievelijk Nettuno en Milaan.

De Europese titelstrijd voor landenteams van 1995 heeft de CEBA nog niet toegewezen. Naast Nederland zijn de Sovjet-Unie, Frankrijk en Spanje kandidaat. Tijdens het CEBA-congres van begin februari 1992 in Praag wordt de beslissing genomen. Over twee jaar vindt het toernooi in Zweden plaats. In Stockholm en onmiddellijke nabijheid zijn vier terreinen beschikbaar. De formule (voorronde en vervolgens een best-of-five om de titel) zal geen verandering ondergaan. Nederland maakt zich al jaren vergeefs sterk voor een best-of-seven tegen Italië zonder het spelen van een voorronde met de gebruikelijke monsterscores.