Directrice met bestuur hospitaal eens over vertrek

BEILEN, 10 AUG. De directeur patiëntenzorg van het psychiatrisch ziekenhuis Beileroord in Beilen, J.C. van der Geijn-Oliehoek, heeft met het bestuur van het ziekenhuis overeenstemming bereikt over haar vertrek.

Zij vertrekt op 15 oktober en ziet af van eerder aangekondigde juridische maatregelen. Van der Geijn zegt in te zien dat er een onwerkbare situatie is ontstaan tussen haar en de mede-directieleden en het bestuur. Het bestuur van Beileroord heeft onlangs een reorganisatie in de directie doorgevoerd naar aanleiding van klachten over mishandeling van demente bejaarden op de psycho-geriatrische afdeling Altingerhof. De inspectie voor de geestelijke volksgezondheid concludeerde na een onderzoek dat er misstanden op de betreffende afdeling bestonden. Momenteel onderzoekt justitie de situatie. Van der Geijn weigerde een nieuwe functie die haar werd aangeboden en kreeg ontslag aangezegd.