Batistuta

Fiorentina heeft Gabriel Batistuta, de topscorer van het Argentijnse elftal tijdens de Zuidamerikaanse titelstrijd, ingelijfd.

De 22-jarige midvoor van Boca Juniors tekende het contract in Buenos Aires. Fiorentina moet 4,6 miljoen gulden overmaken voor de aanvaller. Het deed gisteren in de Argentijnse hoofdstad een aanbetaling van 2 miljoen gulden. De Italiaanse club had een optie op de speler voor het seizoen 1992-93. De club gaf aanvankelijk de voorkeur aan de talentvolle middenvelder Latorre. Maar dat was voor de Copa America.

De 21-jarige Latorre werd ingeruild voor Batistuta. De middenvelder werd een jaar aan zijn oude club Boca Juniors uitgeleend. Het zelfde doet Fiorentina met buitenspeler Mohamed van Boca's buurman Huracan. Het kocht de speler voor 1,8 miljoen gulden, maar zal pas in het seizoen 1992-93 een beroep op hem doen. Met Batistuta en de Brazilianen Dunga en Mazinho is er bij Fiorentina geen plaats meer voor buitenlanders.