Winst Hagemeyer ruim 26 pct hoger

De in Naarden gevestigde handelsonderneming Hagemeyer heeft een goed eerste half jaar achter de rug.

In vergelijking met dezelfde periode van vorig jaar steeg de geconsolideerde winst met 26,4 procent van 26,6 miljoen tot 33,6 miljoen gulden. Per aandeel ging de winst van 4,95 gulden naar 6,21 gulden.

Voor het hele jaar verwacht de directie van Hagemeyer een stijging van de winst per aandeel.

De omzet nam met 6,7 procent toe van 1,18 miljard tot 1,25 miljard gulden door groei op eigen kracht en door overnemingen. Met 16,5 miljoen gulden aan financiële lasten tegen bijna 19 miljoen gulden in de eerste zes maanden van vorig jaar verbeterde het bedrijfsresultaat van 58,3 miljoen tot 64,6 miljoen gulden.Voor de fiscus werd ruim 11 miljoen gulden gereserveerd. Na belastingen steeg de bedrijfswinst van 27,9 miljoen tot 33,6 miljoen gulden.