Joegoslaaf na plan ontvoering uitgezet

AMSTERDAM, 9 AUG. De vreemdelingenpolitie heeft een van de twee Joegoslaven die betrokken waren bij het plan voor de ontvoering van de vroegere directeur van Wastora, K. Molenaar, uitgewezen naar Joegoslavië. Beiden verbleven illegaal in Nederland.

De tweede Joegoslaaf zit nog steeds vast. Bij zijn arrestatie gaf hij een valse naam op. De vreemdelingenpolitie tracht nu zijn identiteit te achterhalen om ook hem te kunnen terugsturen naar Joegoslavië. Twee weken geleden verijdelde de politie van Castricum het plan voor de ontvoering. De mannen zijn vervolgens gearresteerd op grond van verboden wapenbezit en overgedragen aan de vreemdelingendienst. In Nederland is de voorbereiding van een misdrijf zonder dat wordt overgegaan tot de uitvoering van de plannen, niet strafbaar.