Liberia wil rebellenleider Johnson voor gerecht dagen

MONROVIA, 8 AUG. De interim-regering van Liberia wil dat de rebellenleider Prince Johnson terechtstaat op beschuldiging van moord. Johnson zou ten minste zes leden van zijn Onafhankelijk Nationaal Patriottisch Front (INPF) ter dood hebben laten brengen. De regering heeft dit in een resolutie laten vastleggen en opdracht gegeven tot een gerechtelijk onderzoek tegen Johnson.

Johnson, wiens beweging tot gisteren deel uitmaakte van de Liberiaanse interim-regering onder leiding van Amos Sawyer, trok zich hieruit terug omdat de regering een slecht economisch beleid zou voeren. De interim-regering trad aan na de bloedige verovering van de hoofdstad Monrovia door rebellen in september vorig jaar. Johnsons mannen vermoordden toen de Liberiaanse president Samuel Doe. Johnson ontkende gisteren schuldig te zijn aan de dood van zijn medestanders.