Honderden opzeggingen bij PvdA door WAO-plannen

DEN HAAG, 8 AUG. Op het partijbureau van de PvdA in Amsterdam stromen de opzeggingen binnen. Het vertrek van de leden heeft rechtstreeks te maken met de WAO-plannen van het kabinet.

Volgens partij-secretaris A. Beck lopen de opzeggingen “in de honderden”, zei hij gisteren. Overigens heeft de PvdA toch al met een teruglopend ledenbestand te maken. Sinds 1989 hebben enkele duizenden leden de partij verlaten. In totaal telt de PvdA nu rond de 90.000 leden.

Ook in de opiniepeilingen gaat het nog steeds bergafwaarts met de partij. Volgens de jongste peiling van het buro Interview, die dateert van vorige week, zou de PvdA 22 zetels verliezen als er nu verkiezingen zouden worden gehouden en er in de Tweede Kamer nog 27 overhouden.

De andere regeringspartij, het CDA, zou een zetel verliezen en uitkomen op 53. D66 zou met 28 zetels de tweede partij van het land worden. De VVD zou kunnen rekeken op 26 zetels.