Grote verliezen bij Commercial Union

Het Britse verzekeringsconcern Commercial Union, waarvan de Delta Lloyd Verzekeringsgroep uit Amsterdam deel uitmaakt, heeft in de eerste helft van 1991 zijn geconsolideerde resultaat vóór belastingen scherp zien omslaan van 16 miljoen pond winst over de eerste zes maanden van vorig jaar naar 26,3 miljoen pond verlies.

Het premie-inkomen steeg naar 2,2 miljard pond (7,3 miljard gulden) van 1,9 miljard pond. In de niet-leven branche werden slechte resultaten geboekt. De leven-branche ontwikkelde zich aanzienlijk beter met een 24 procent hogere produktie. Analisten verwachten dat de ongunstige marktomstandigheden die als enige tijd de assuradeuren in de weg zitten in de tweede jaarhelft zullen aanhouden, maar dat op handen zijnde premieverhogingen in de schadesector en positieve resultaten uit de levensector het volgende jaar een resultatenverbetering zullen opleveren die in het volgende boekjaar tot uiting komt.