Foto: Richard Witschge (rechts) op het ...

Foto: Richard Witschge (rechts) op het biljartlaken van het Oosterparkstadion in de vriendschappelijke wedstrijd van zijn nieuwe club Barcelona tegen FC Groningen.

De ex-Ajacied gaf de dieptepass op Stojtskov uit wiens voorzet Bakero het eerste doelpunt scoorde. Djurovski maakte uit een strafschop via de binnenkant van de paal gelijk, Laudrup bracht de Catalanen echter weer op een voorsprong, al zat er aan dat doelpunt een sterk buitenspelluchtje. Stojtskov kwam daarna vier keer alleen voor de keeper, maar scoorde niet.

In de tweede helft moest Barcelona tol betalen voor het zware trainingskamp en kreeg FC Groningen volop kansen om de wedstrijd in zijn voordeel te beslissen. De Sovjet-international Zigmantovitsj maakte zijn debuut in de ploeg van trainer Westerhof. Hennie Meijer knalde op de paal, Djurovski faalde ook in de afwerking. Toch maakte Harris Huizingh nog gelijk (2-2). FC Groningen miste de basisspelers Van Dijk, Roossien en Gall wegens blessures. Het boeiende duel in het Oosterparkstadion werd bekeken door veertienduizend toesschouwers.

Foto Sake Elzinga