Bod op Schotse whiskyproducent Invergordon

De Schotse whiskystoker Whyte and Mackay heeft een bod van 286 miljoen pond sterling (947 miljoen gulden) uitgebracht op concurrent "Scotch' whiskystoker Invergordon.

Whyte and Mackay is eigendom van het Britse sigaretten- en drankengroep Gallaher, onderdeel van het Amerikaanse American Brands.

Invergordon, vorig jaar vóór belastingen goed voor 22,7 miljoen pond winst, bezit in Schotland vier whisky-stokerijen, een gin-distilleerderij en een distilleerderij in aanbouw nabij Londen. Het uitgebrachte bod van 225 pence per aandeel is inmiddels als onvoldoende afgewezen. De beurskoers van de vorig jaar op de Londense effectenbeurs geïntroduceerde aandelen Invergordon schoot omhoog van 163 naar 255 pence. De beurs houdt rekening met een overnamestrijd waarin zich andere grote partijen kunnen mengen.