Smokkel illegale buitenlanders ontdekt in Belgie

BRUSSEL, 7 AUG. De Belgische autoriteiten geloven dat ze op een geheim netwerk zijn gestuit dat Albanezen illegaal het land helpt binnen te komen.

De Belgische spoorwegen hebben gisteren bekendgemaakt dat ze acht Albanezen hebben aangehouden die zich hadden verschuild achter een namaak-plafond in een uit Rome afkomstige trein. “We hebben de minister van binnenlandse zaken gewaarschuwd want deze mensen kunnen zich niet gewoon op een station achter het plafond hebben verstopt. Ze moeten zijn ingestapt nog voordat de wagons aan elkaar werden gekoppeld”, aldus Hubert Jenon van de Belgische spoorwegen. “Ik zeg niet dat het een netwerk is, maar het lijkt er wel op.” De Franse politie heeft bekendgemaakt dat zij een bende heeft opgerold die illegale buitenlanders via Frankrijk van Italie naar Duitsland transporteerde. De politie kwam de bende op het spoor toen de politie in de Franse Alpen een Italiaanse vrachtwagen aanhield in verband met een verkeersovertreding. In de tank die de vrachtwagen vervoerde bleken 14 vrouwen uit de Filippijnen te zijn verborgen. (Reuter)