Australisch paar herkent berover in Amsterdam

AMSTERDAM, 7 AUG. De Amsterdamse politie heeft twee mannen gearresteerd die ervan worden verdacht op 13 juli een Australisch paar te hebben ontvoerd en beroofd.

De vrouw werd daarbij verkracht. Publikaties in de media en een oproep in het televisieprogramma Opsporing Verzocht leverden ruim 70 tips op. Op verzoek van justitie zijn de Australiers naar Nederland teruggekomen om de daders te identificeren. Ze herkenden één van de twee uit Amsterdam afkomstige mannen. Afgelopen vrijdag zijn de twee verdachten, de 33-jarige E.V. en de 31-jarige F.K., voorgeleid aan de rechter-commissaris. Ze hebben geen bekentenis afgelegd. De toeristen, 20 en 19 jaar oud, werden op 13 juli in Amsterdam onder bedreiging van een vuurwapen gedwongen in hun auto te stappen en naar Amsterdam-Noord te rijden. Daar werden zij beroofd en de vrouw verkracht.