Taxiterreur

Nederlandse taxiritten behoren tot de duurste ter wereld. Zelfs in het peperdure Japan berekenen taxichauffeurs minder dan hier.

Taxichauffeurs in Nederland hebben rosbief en volvette kaas op hun brood en rijden in fonkelnieuwe Mercedessen. Maar ze zijn niet allemaal even slim. In plaats van het openbaar vervoer de hand toe te steken en de treintaxi, die zo veel nieuwe taxiklanten trekt, te steunen, blokkeert de taxiende penoze uit Den Haag en Amsterdam met ontbloot bovenlijf en sommigen in hun blote gat de sporen.

Aan de taxichauffeurs: niet autorijdend maar openbaar vervoerd Nederland maakt doorgaans gebruik van taxi's. Het duperen van reizigers, intimidatie van de Nederlandse Spoorwegen en van collega's en het tegenhouden van de treintaxi is snijden in eigen vlees.

Aan de geergerde reizigers: laat het er niet bij zitten. Boycot de taxichauffeurs die tegen de treintaxi zijn, neem wagens van centrales die het project wel steunen en laat de 'vrije jongens' in hun portemonnee voelen dat taxiterreur niet loont. LvdH