Rijnhaave Groep expandeert met overname Copcon

De Rijnhaave Groep in Amsterdam, werkzaam op het gebied van informatietechnologie, heeft door middel van een aandelenruil Copcon Computer Operations Control in Amsterdam overgenomen.

Dit bedrijf heeft 160 medewerkers en had vorig jaar bij een omzet van 10 miljoen gulden een winst van ongeveer 500.000 gulden. Copcon is actief met rekencentrum-beheer. De Rijnhaave Groep, waarin in mei van dit jaar de Deutsche Bank, de Nederlandse Participatie Mij en het Britse pensioenfonds CIN een belang van 25 miljoen gulden namen, is een computer-software onderneming met 800 medewerkers die dit jaar 200 miljoen gulden omzet denken te behalen. Hoofdaandeelhouder is de Nederlander A. Reinders met de helft van de uitstaande aandelen. Reinders is de vroegere eigenaar van Microlife en verkocht dit bedrijf enkele jaren geleden aan het momenteel in moeilijkheden verkerende HCS.