Profronde

De Profronde van Nederland, die werkt met een budget van een miljoen gulden, moet het zonder de top-drie van de Tour de France stellen.

Miguel Indurain, Gianni Bugno en Claudio Chiappucci ontbreken in de Nederlandse etappewedstrijd, die komende maandag in Dordrecht begint. Het drietal was te duur. De ploegen van Indurain en Bugno komen niet, Carrera doet de ronde aan zonder kopman Chiappucci. Wel aanwezig zijn de nationale vedetten Nijdam (winnaar van 1990), Maassen, Breukink, Van Poppel en Theunisse, de Amerikaan Greg LeMond en de Fransen Laurent Fignon en Thierry Marie. Het etappeschema: maandag: proloog in Dordrecht; dinsdag: Nieuwegein - Haaksbergen; woensdag: Haaksbergen - Raalte en individuele tijdrit in Raalte; donderdag: Arnhem - Tilburg; vrijdag: Tilburg - Heythuysen; zaterdag: Heythuysen - Gulpen.