'Lakse beveiliging' bij ontsnapping IRA

LONDEN, 6 AUG. De ontsnapping van twee IRA-terroristen uit de Brixton gevangenis in Londen vorige maand is te wijten aan “lakse beveiliging” en “operationele fouten” aan de kant van het ministerie van binnenlandse zaken.

Dit is de uitkomst van een onderzoek dat in opdracht van de Britse regering is uitgevoerd. De gouverneur van de gevangenis, Reg Withers, is onmiddelijk met vervroegd pensioen gestuurd. Ook het hoofd van de afdeling gevangeniswezen op het ministerie van binnenlandse zaken zal worden vervangen. De minister van binnenlandse zaken, Kenneth Baker, zei gisteren dat hij even heeft overwogen om zelf af te treden. Hij voegde daar direct aan toe dat de uitkomst van het onderzoek voor hem geen aanleiding vormt om nu alsnog op te stappen. (AP) ***