Grote winstdaling Nat. Westminster Bank valt mee

De winst voor belasting van de Britse bank National Westminster Bank is in de eerste helft van dit jaar met ruim 76 procent gekelderd van 431 miljoen pond sterling tot 101 miljoen pond (334 miljoen gulden), heeft de bank bekendgemaakt.

Dit viel financiele analisten nog mee omdat zij rekenden met een winst van ten hoogste 60 miljoen pond.

De winstdaling komt door verhoging van de stroppenpot van 425 miljoen pond tot 902 miljoen pond. Ook de andere grote banken in Groot-Brittannie moesten in de eerste helft van dit jaar grote bedragen reserveren op uitstaande credieten. Lloyds Bank en Barclays Bank boekten winstdalingen van respectievelijk 19 en 37 procent, terwijl Midland Bank een winst van 36 miljoen pond zag omslaan in een verlies van 71 miljoen pond.