Fransen in Afrika worden belaagd

BANGUI, 6 AUG. In de Centraal- Afrikaanse Republiek hebben demonstranten die voor meer democratie protesteren Franse staatsburgers in de hoofdstad Bangui belaagd.

De demonstranten willen dat Frankrijk, de vroegere koloniale mogenheid, hen helpt in hun strijd tegen generaal Andre Kolingba die in de Centraal-Afrikaanse Republiek nu tien jaar aan de macht is. Ze bekogelden auto's van Fransen en zouden korte tijd een Franse ontwikkelingswerker hebben ontvoerd. Veiligheidstroepen in Bangui hebben gisteren de demonstranten, die belangrijke wegen hadden geblokkeerd, met traangas uit elkaar gedreven. De vakbonden hebben de regering met een algehele staking gedreigd indien de vorige week gevangen genomen vakbondsleiders niet worden vrijgelaten. De regering beschuldigt de vakbondsleiders er van het geweld aan te wakkeren tijdens demonstraties voor meer democratie. (AP)