Feyenoord in principe rond met Damaschin

Niet bekend

De Rotterdamse bekerwinnaar heeft voor de 30-jarige oud-international een werkvergunning aangevraagd. Als het advies van de Stichting Arbeidszaken positief uitvalt, wordt Damaschin definitief ingelijfd. Feyenoord hoopt voor 15 augustus uitsluitsel te krijgen. Na die dag mogen nieuwe spelers niet aan de eerste ronde van de Europese bekertoernooien deelnemen. De Stichting Arbeidszaken zegt de aanvraag nog niet te hebben ontvangen.

Damaschin speelde afgelopen weekeinde bij een toernooi in Hongarije op proef bij Feyenoord. De technische staf was getipt door middenvelder Sabau, die bij Dinamo enkele jaren met zijn landgenoot heeft gespeeld. Het afgelopen seizoen was Damaschin topscorer van zijn club met vijftien treffers. Jansen en trainer Dorjee hopen ook minimaal op dat aantal bij Feyenoord. “Damaschin is als spits redelijk compleet”, aldus Jansen. “Hij kan aardig koppen en is over de grond goed aanspeelbaar. Alleen conditioneel is hij nog geen honderd procent, maar dat is geen probleem.”

Jansen onderzoekt nog of hij Damaschin het komend weekeinde bij het Rotterdam-toernooi, waaraan toevallig ook Dinamo Boekarest deelneemt, kan laten meedoen. Met Kiprich, die mondeling heeft ingestemd met een verlenging van zijn contract, Griga, Sabau en Farrington zou Damaschin in de Kuip de vijfde buitenlander worden. Volgens Jansen heeft zich voor het overbodige spitsenduo Griga-Farrington nog altijd geen serieuze kandidaat-club gemeld.