Amsterdam-716

Het zeventiende Amsterdam-toernooi, dat komende vrijdag begint, heeft over twee dagen ongeveer 40.000 kijkers nodig om de begroting sluitend te krijgen.

Het deelnemersveld bestaat uit Ajax, PSV, de Italiaanse kampioen Sampdoria en Fluminense, de titelhouder van Brazilie. Het benodigde aantal toeschouwers zou vermoedelijk gemakkelijk worden gehaald, als de wedstrijd Ajax - PSV op het programma geplaatst had kunnen worden. Maar technisch directeur Leo Beenhakker van Ajax had daar bezwaren tegen. Het programma ziet er als volgt uit: vrijdag: 19.00 uur: Ajax - Fluminense, 21.00 uur: PSV - Sampdoria; zondag: 18.00 uur: PSV - Fluminense, 20.00 uur: Ajax - Sampdoria. Een overwinning levert drie punten op, een gelijkspel een plus een bonuspunt voor de ploeg die in een dergelijk geval het meeste succes heeft bij het nemen van de strafschoppen.