Zeiler Heiner

Roy Heiner was zaterdag bij de pre-Olympische zeilregatta van Barcelona met zijn soling aanzienlijk minder goed op dreef dan in de zes wedstrijden, die eerder in de week werden gevaren.

De voormalige Zuidafrikaan verloor in directe confrontaties vijf keer achtereen. De broers Kouwenhoven waren al zeker van de winst in de 470 klasse en verschenen zaterdag in de zevende en laatste race niet meer aan de start. Ze konden nippend aan de champagne toekijken hoe de concurrentie streed om de troostprijzen. Bondscoach Jeroen Pels toonde zich over het algemeen tevreden over de prestaties van zijn pupillen. “Alleen in de Europe-klasse liep het met de Nederlandse vrouwen niet naar wens. Hopelijk gaat het de komende week in de Europese titelstrijd op het IJsselmeer beter”, zei hij. “Het was jammer, dat Heiner bij het lichte weer van zaterdag niet uit de voeten kon komen. Zijn boot maakte te weinig snelheid.”