Vier gewonden bij massale vechtpartij

AMSTERDAM, 5 AUG. Bij een vechtpartij in de Amsterdamse wijk Slotervaart zijn gisteren vier Turkse mannen gewond geraakt.

De politie moest veertig agenten uit alle delen van de stad oproepen om de tientallen slaags geraakte buurtbewoners tot bedaren te brengen. De bewoners keerden zich daarbij ook tegen de agenten. De aanleiding voor de vechtpartij, die tweehonderd toeschouwers trok, is onduidelijk. Volgens sommigen zou een buurtbewoner een van de Turkse mannen hebben beledigd, waarop een van hen een voorwerp naar hem gooide. Daarna zouden de buurtbewoners met stokken, kettingen en honden de Turken te lijf zijn gegaan. De politie spreekt van “een door de hitte uit de hand gelopen vechtpartij” en verrichtte geen arrestaties. De vier mannen liepen kneuzingen en bijtwonden op en zijn in een ziekenhuis behandeld. Ze hebben geen aangifte gedaan.