Prostituee gedood door messteken

DEN HAAG, 5 AUG. In Den Haag is zaterdagnacht een 23-jarige prostituee doodgestoken, vermoedelijk door een klant. Een 37-jarige verdachte, die de politie een half uur later arresteerde, is inmiddels vrijgelaten. Hij bleek over een sluitend alibi te beschikken.

Een woordvoerder van de politie vermoedt dat het gaat om een klassieke geldruzie tussen prostituee en klant. Omstreeks half twee 's nachts stak een man de prostituee in haar kamer in de Hunzestraat met een steekwapen in de hals. De vrouw is nog naar buiten gelopen om hulp te zoeken. Bij aankomst van de politie bleek ze overleden aan een slagaderlijke bloeding. De dader vluchtte naakt de straat op, met zijn kleren onder de arm. Klanten van een naburige snackbar zetten de achtervolging in, maar verloren hem uit het oog.

Een half uur later arresteerde de politie een man, die op blote voeten over straat liep met een bundeltje natte kleren onder zijn arm. Omdat de man verward oogde en op het bureau tegenstrijdige verklaringen aflegde, dacht de politie aanvankelijk de dader in handen te hebben en werd de speurtocht verder stopgezet. Later bleek de man op het tijdstip van de moord zijn kleren te hebben gewassen bij een vriend.

De politie zegt over een duidelijk signalement van de dader te beschikken, die een deel van zijn kleding in de kamer van het slachtoffer achterliet. Het pand, dat verhuurd wordt aan prostituees, was beveiligd met een gesloten videocircuit. Om de privacy van zijn klanten te beschermen, maakte de eigenaar van het pand echter geen opnamen.